Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Rosa's orange-green pullover -Παιδικό μπλουζάκι






Υλικά:

1) 5 κούκλες μαλλί Merino 100% Katia, δύο σε πράσινο σκούρο (Α), δύο σε πράσινο ανοιχτό (Β) και μία σε πορτοκαλί (C)
2) Βελόνες 5 νο.
3) Κυκλικές βελόνες των 40cm ή και μικρότερες, 5 νο
4) Βελόνα και κλωστή για το ράψιμο

ΠΙΣΩ

Βάλτε 46 πόντους με το Α χρώμα και πλέξτε λάστιχο 2χ2 για 8 βελόνες (περίπου 2 εκατοστά)
Στην 9η σειρά (ανάποδη του πλεκτού)αλλάξτε χρώμα και συνεχίστε με το Β, προσθέτοντας ανά ίσα διαστήματα άλλους 10 πόντους (σύνολο 56 πόντοι)
Πλέξτε 14 σειρές ζέρσεϊ με το Β
Πλέξτε 6 σειρές ζέρσεϊ με το Α
Πλέξτε 18 σειρές ζέρσεϊ με το C
Πλέξτε 6 σειρές ζέρσεϊ με το Β, όπου στην 3η και 5η σειρά αυτού του χρώματος θα πρέπει να κόψετε από 2 πόντους σε κάθε άκρη για τα μανίκια (σύνολο 48 πόντοι)
Συνεχίστε με το χρώμα Α για άλλες 16 σειρές
Στην 17η κλείστε τους 16 κεντρικούς πόντους και στη συνέχεια, πλέκοντας χωριστά τις δύο άκρες, κλείστε κάθε 2η σειρά από δύο πόντους εσωτερικά για το λαιμό, ώσπου να σας μείνουν 12 πόντοι σε κάθε άκρη για τον ώμο. Κλείστε τους 12 πόντους και της δεξιάς και της αριστερής πλευράς από την καλή του πλεκτού.

ΜΠΡΟΣΤΑ

Με το Α χρώμα βάλτε 46 πόντους και πλέξτε 2χ2 λάστιχο για 8 σειρές, όπως και στο πίσω. Συνεχίστε όπως ακριβώς και στο πίσω ώσπου να φτάσετε στο λαιμό. Πλέκοντας με το χρώμα Α, στη 15η σειρά κλείστε τους 16 κεντρικούς πόντους και συνεχίστε όπως και πίσω, μειώνοντας 2 πόντους ανά 2 σειρές ώσπου να σας μείνουν 12 πόντοι για τον ώμο. Πλέξτε άλλες δύο σειρές και κλείστε από την καλή του πλεκτού.

ΜΑΝΙΚΙΑ
(Φτιάχνετε, φυσικά, δύο)

Βάλτε 28 πόντους με Α και πλέξτε λάστιχο 2χ2 για 6 σειρές. Στην 7η σειρά (ανάποδη) αλλάξτε σε Β και προσθέστε 6 πόντους ανά ίσα διαστήματα (σύνολο 34 πόντοι)
Με Β πλέξτε 10 σειρές
Με Α πλέξτε 6 σειρές, ενώ από την 4η σειρά του Α θα αρχίσετε να προσθέτετε από 1 πόντο σε κάθε άκρη κάθε 4 σειρές (ώσπου να φτάσετε τους 46 πόντους σύνολο)
Με C πλέξτε 14 σειρές
Με Β πλέξτε 6 σειρές
Με Α πλέξτε 18 σειρές και στη 19 κλείστε όλους τους πόντους.

ΛΑΙΜΟΣ

Με τις κυκλικές βελόνες σηκώστε 60 πόντους στην περίμετρο του λαιμού και πλέξτε 13 σειρές λάστιχο 2χ2. Κλείστε όλους τους πόντους.

ΕΝΩΣΗ:

Ράψτε τις ραφές των μανικιών
Ράψτε τις πλαϊνές ραφές και τους ώμους ενώνοντας το πίσω και το μπροστά κομμάτι.
Ενώστε τα μανίκια με το κυρίως σώμα του πλεκτού.
Διπλώστε προς τα μέσα το λάστιχο του λαιμού και ράψτε την άκρη του στην ούγια (εκεί όπου σηκώσατε τους αρχικούς 60 πόντους).

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: